Svaki početak ima svoju magiju

Šta je carExit?

Šta je carExit?

Ne želiš više da budeš zaglavljen u saobraćajnim gužvama? Mnogo ti je da stalno plaćaš za benzin? Koristi carEXIT - tvoju ulaznicu u divni svet bicikla.

carEXIT ti pomaže da izađeš iz kola i sedneš na bajs.

Zašto carExit?

95 % odluka koje donosimo su podsvesne. Vožnja auta je navika koju retko preispitujemo, a ima mnogo nepovoljnih posledica kako na pojedinca, tako i na društvo. Želimo da pomognemo ljudima koji bi hteli da se reše te navike i pređu na bicikl. S obzirom da znamo kako to nije nimalo lako, pokrenuli smo inicijativu carEXIT.

Šta ti carEXIT nudi?

carEXIT nudi neophodne argumente i početne tačke za uspešnu promenu prevoznog sredstva. Ovde možeš naučiti sve o biciklu koji može da ponudi moderan i veseo način da se stigne od tačke A do tačke B, kao i da dobiješ korisne savete o prvim koracima na biciklu.

Bez automobila nešto nedostaje?

Saznajte koliko ste blizu carEXIT-u

Kad pomislim na vožnju kolima:

Kada vozim, moj faktor stresa na skali od 1 do 10 je:

Kad razmišljam o vožnji bicikla,

Dosad…

Za ubeđene

dalje su kola tvoj prvi izbor, samo zato što su prikladnija. Za tebe su prednosti tvojih kola daleko veće od bicikla, jer se ponekad pitaš da li je izlaz moguć. Mi bismo hteli da ti pružimo podršku u tom prvom koraku – okreni novi list tako što ćeš se odlučiti za bicikl a ne kola.

Za skeptične

Očigledno uviđaš prednosti bicikla, ali si svestan posledica te promene. Uveravamo te: biciklom možeš da putuješ skoro 100 posto kroz grad. Pročitaj u nastavku kako se ta promena odigrava.

Za one koji se ne osećaju bezbedno

Veruješ u bicikl kao transportno sredstvo, ali osećaš strah jer nisi bezbedan na putu? Onda si na pravom mestu. Ne možeš se prilagoditi preko noći, polako, ne žuri i pronađi ljude za svoj projekat. Sigurni smo da je radost biciklizma veća od straha.

Još uvek ste skeptični?

6 dobrih razloga za exit

Kako se prebaciti?

Exit je gotov i šta sada?

Disclaimer

Disclaimer

carEXIT is project of the FahrradBande Berlin. The Serbian translation was done by Novosadska biciklistička inicijativa.

FahrradBande

Novosadska biciklistička inicijativa

Contact

For more information about carEXIT Serbia and the Novosadska biciklistička inicijativa please contact:

Novosadska biciklistička inicijativa

For more information about carEXIT International and the FahrradBande please contact: info@carexit.org